Hoe werkt het openbaar vervoer op Texel

Het openbaar vervoer op Texel bestaat uit een buslijn die op vaste tijden rijdt en kleine busjes die je moet reserveren. De vaste buslijn 28 rijdt tussen de Veerhaven, Den Burg Centrum en De Koog. Kleine Texelhopper busjes brengen je van en naar meer dan honderd opstapplekken. Deze busjes moet je minimaal 30 minuten van tevoren reserveren.

 

Helaas ervaren we op dit moment enige problemen met het nieuwe reserveringssysteem. We hopen die zo snel mogelijk op te lossen zodat we onze reizigers weer de allerbeste service kunnen bieden. Bij vertraging en ongemak heb je in veel gevallen recht op vergoeding.

 

De route van A naar B plan je via de reisplanner op de homepage of via onze Texelhopper app. Daarna krijg je ook gelijk de mogelijkheid om een klein Texelhopper busje te reserveren.

 

Je kunt reizen met saldo op je OV-chipkaart, met een abonnement op je persoonlijke OV-chipkaart of met een los kaartje.

 

Let op!

  • Heb je al een los (mobiel) kaartje gekocht en ga je een rit reserveren via de website of app, kies dan de optie “Betalen in het voertuig” bij het reserveren. Je ticket is dan je betaalbewijs in de bus.
  • Het is niet mogelijk om met contant geld een kaartje te kopen op de grote bus (lijn 28). Je kunt alleen met pinpas of creditcard een los kaartje kopen bij de buschauffeurs. Contact betalen kan nog wel bij veel van de verkooppunten op het eiland.
  • Wanneer je met de kleine Texelhopper busjes reist, moet je ervoor zorgen dat je een OV-chipkaart met saldo of abonnement hebt, een pinpas of creditcard bij je hebt, of dat je al eerder een kaartje hebt gekocht.
  • Voor reserveringen voor meer dan acht reizigers, reizen met een rolstoel of met huisdier verzoeken wij je contact op te nemen met onze klantenservice: 0222-784000

Flexibele route (kleine busjes, vooraf reserveren)

Texelhopper_kleine bus_LiselotteSchoo_53GN-2015 (3)_vert.jpg
icon-green-1.png

Reserveer minimaal 30 minuten voor vertrek via www.texelhopper.nl, de Texelhopper app of bel 0222-784 000 (ma-za van 05:00-22:00, zo 06:00-22:00).

Je kunt de Texelhopper App downloaden voor iPhone (iOS 9 en hoger) of Android (6.0 of hoger)

icon-green-2.png

Geef jouw vertrek- en aankomstpunt aan.

icon-green-3.png

Betaal vooraf online met iDeal of creditcard of in het voertuig met pinpas, creditcard, OV-chipkaart of eerder aangeschaft kaartje.

 

Vaste lijndienst (grote bus, lijn 28)

Texelhopper_Grote bus_LiselotteSchoo_53GN_2015 (38).jpg
no-mobile-blue.png

Reserveren niet nodig.
Vaste routes, vaste tijden.

 

marker.png

Veerhaven - Den Burg Centrum - De Koog
De Koog - Den Burg Centrum - Veerhaven

 

euro.png

Koop een kaartje bij de chauffeur (pinbetaling of creditcard) of bij een voorverkoopadres (ook met contant geld mogelijk). Reizen kan ook met je OV-chipkaart.

 

Reizen naar Texel vanaf Den Helder

Tussen station Den Helder en de Veerhaven rijdt lijn 33. Reis je met lijn 33 vanaf Den Helder Station naar de Veerhaven? Betaal je reis dan met je OV-chipkaart of koop een kaartje van € 1,50 bij de chauffeur (pinbetaling/creditcard) of bij het Connexxion Loket vlakbij het Centraal Station in Den Helder (ook mogelijk contant te betalen). De terugreis de Veerhaven – Den Helder station is hierbij inbegrepen, deze hoef je dan niet opnieuw te betalen.

 

Bij aankomst op Texel verlaat je de boot via de rechterzijde, waar het busvervoer van Texel klaarstaat. Reizigers voor Den Burg Centrum of De Koog kunnen gebruik maken van de vaste buslijn 28. Alle andere bestemmingen bereik je met de kleine Texelhopper busjes. Deze busjes reserveer je minimaal 30 minuten van tevoren.

 

Wanneer je op Texel verder reist met een klein Texelhopper busje, is het handig om bij het Connexxion Loket, Parallelweg 2 in Den Helder, alvast een kaartje te kopen. In het havengebied, zowel in Den Helder als op Texel, zijn geen Dag-, Week- of Familiekaartjes te koop. De buschauffeur van de grote bus op Texel verkoopt deze kaartjes wel. Op de kleine busjes worden deze kaartjes niet verkocht. Voor een enkele rit zonder overstap, kun je altijd op alle bussen betalen met pinpas/creditkaart of met je OV-chipkaart. Om te kunnen reizen met de kleine busjes moet je nog wel minimaal 30 minuten van tevoren je rit reserveren via deze website of in de app.