Meer informatie
texelhopper-header-bus-binnenkant.jpg

Hoe werkt het openbaar vervoer op Texel

Reizen met het openbaar vervoer op Texel is niet ingewikkeld.

  • Er rijden grote bussen van Connexxion (lijn 28 en 828) op vaste tijdstippen en via een vaste route naar Den Burg en De Koog. Als u van de veerboot afloopt dan staat de bus aan de rechterzijde klaar.
  • Naar alle andere bestemmingen op Texel kunt u gebruikmaken van de kleine Texelhopperbussen. Deze rijden tussen de 130 haltepalen. De kleine busjes moet u minimaal een uur voor vertrek van het busje reserveren. Dit kan via de telefoon 0222-784 000 of via deze website. Op de website kunt u ook uw kaartjes digitaal bestellen.
  • Per rit betaalt u op Texel € 3,-. U kunt reizen met de Texelhopperpas, een los kaartje dat u kunt kopen bij diverse verkooppunten, de buschauffeur op de grote bus of bij het Connexxionloket in Den Helder. Op de grote bus (lijn 28 en 828) kunt u ook betalen met uw ov-chipkaart. Ook met uw OV-chipkaart betaalt u de vaste ritprijs van € 3,-.


Reizen naar Texel vanaf Den Helder

Vanaf station Den Helder reist u met lijn 33 naar de boot. Deze bus vertrekt om 12 minuten over het hele uur en sluit uitstekend aan op de boot. Lijn 33 (de Connexxionbus van en naar de veerboot in Den Helder) is gratis.

Wanneer je op Texel verder reist met een kleine Texelhopperbus, is het handig om bij het Connexxionloket in Den Helder alvast een kaartje te kopen. In het havengebied, zowel in Den Helder als op Texel, zijn geen kaartjes te koop. De buschauffeur van de grote bus op Texel verkoopt wel kaartjes. Op de kleine busjes worden geen kaartjes verkocht.

Bij aankomst op Texel verlaat u de boot via de rechterzijde, waar het openbaar vervoer van Texel klaarstaat. Reizigers voor Den Burg of De Koog kunnen gebruikmaken van de vaste buslijn 28/828. Alle andere bestemmingen bereikt u met de kleine Texelhopper busjes. Deze busjes moet u vooraf reserveren.

Wanneer reserveren?

Kleine Texelhopper busjes
(Voor alle bestemmingen die niet op de route van de vaste buslijn liggen)
Reserveer minimaal 1 uur voor vertrek via www.texelhopper.nl of bel 0222-784 000. Wilt u vanaf de vaste wal (Den Helder) een busje op Texel reserveren? Dan is 30 minuten van te voren reserveren voldoende.
Betaal met de code op uw vooraf gekochte Texelhopperticket of via de website met iDeal, creditcard of Texelhopperpas.