OV-chipkaart

In de bussen op Texel kan je reizen met je OV-chipkaart. Dit is op basis van een opstaptarief (€ 0,956) en een tarief per kilometer (€ 0,1877).

 

Let op: met ingang van 22 juli 2018 is reizen met de Texelhopperpas niet meer mogelijk. Door de (her)introductie van de OV-chipkaart, waarmee je per kilometer betaalt, is de Texelhopperpas overbodig geworden.  We raden je aan een OV-chipkaart aan te schaffen.

 

Er zijn twee soorten OV-chipkaarten:

  • Anonieme OV-chipkaart: deze schaf je eenvoudig aan bij één van de verkooppunten op Texel (Primera Mets, de Koog of Den Helder loket). Voor een volledig overzicht ga naar www.ov-chipkaart.nl/servicepuntenzoeker
  • Persoonlijke OV-chipkaart: deze schaf je aan via www.ov-chipkaart.nl. Een groot voordeel van deze kaart is dat je hiermee kunt kiezen voor automatisch saldo opladen.  Wanneer je 'automatisch opladen' aanzet op jouw OV-chipkaart wordt bij het inchecken en uitchecken bekeken wat jouw saldo is. Is het te laag om te kunnen reizen of om uit te checken? Dan wordt jouw saldo automatisch bijgeladen. Wel zo handig! Deze OV-chipkaart is ook nodig als je kiest voor een abonnement.

 

Studenten OV-abonnement

Het landelijke studenten OV-abonnement is ook geldig in de kleine en grote bussen van Texelhopper. Hierbij moeten je wel altijd in- en uitchecken.